post

همه چیز درباره عوارض و فواید سلنیوم

سلنیوم

سلنیوم یک عنصر کمیاب،مغذی و بسیار ضروری برای بدن است که تمامی بدن انسان به وجود آن نیاز دارن می‌توان گفت که از مغز گرفته تا سر انگشتان پای شما همه اندام‌ها جهت انجام صحیح وظایف خود نیازمند سلنیوم هستند.سلنیوم یک آنتی اکسیدان است که در متابولیسم بدن نقش کلیدی دارد و آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر آسیب ها محافظت می کند.(خرید انواع مکمل های سلنیوم از داروخانه آنلاین دارومو)

 

فواید استفاده از سلنیوم

  • سرطان پروستات

سلنیوم در پیشگیری از برخی سرطان ها بسیار موثر بوده است.این ماده معدنی می تواند به پیشگیری از سرطان پروستات کمک کند. بر همین اساس است که برخی پزشکان مصرف روزانه 100 میکروگرم سلنیوم را به مردان توصیه می کنند.

  • استرس اکسیداتیو

 سلنیم نه تنها مقدار استرس اکسیداتیو موجود در بدن را کاهش می دهد، بلکه قادر به کاهش آسیب وارده به DNA یک فرد نیز است.مطالعات بسیاری نشان داده اند افرادی با سطوح بالای سلنیوم در جریان خون خود احتمال کمتری دارد که دارای آسیب اکسیداتیو در بدن خود باشند.

فواید استفاده از سلنیوم

  • پرتو درمانی و آسیب آن

این ماده مغذی می تواند به کاهش برخی عوارض جانبی ناشی از پرتو درمانی کمک کند. طی یک مطالعه، افراد مبتلا به سرطان دهانه رحم یا رحم که اسهال مرتبط با پرتو درمانی را تجربه می کردند، با مصرف سلنیوم شاهد کاهش این عارضه جانبی بودند. همچنین زنانی که پرتو درمانی انجام داده اند به افزایش مصرف این ماده معدنی به بهبود کیفیت زندگی آنها طی دوره درمان کمک کرده است.

  • حفاظت از قلب

آنتی اکسیدان ها به محافظت در برابر بیماری قلبی کمک می کنند، و سلنیوم نیز از این قاعده مستثنی نیست. به نظر می رسد کمبود سلنیوم ارتباط مستقیمی با سلامت قلب دارد.سلنیم به طور طبیعی میزان التهاب در بدن را کاهش می دهد و این یک دلیلی است که تصور می شود این ماده معدنی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.

  • آلزایمر

افرادی که به میزان کافی سلنیوم مصرف می کنند با کاهش احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر مواجه هستند. این می تواند به دلیل نقش آنتی اکسیدان ها در کاهش استرس اکسیداتیو باشد.استرس اکسیداتیو یکی از دلایل اصلی ابتلا به بیماری آلزایمر است. تخریب سلول های مغز می تواند به واسطه آسیب سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو تسریع شود. مصرف سلنیوم به میزان کافی می تواند به مبارزه با رادیکال های آزاد که به سلول های سالم بدن آسیب می رسانند، کمک کند، از این رو، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر کاهش می یابد.

مواد غذایی حاوی سلنیوم

  • پارکینسون

مصرف سلنیوم به میزان کافی نتایج امیدوارکننده ای در احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را نشان داده است و به کند کردن پیشرفت بیماری های پارکینسون و مولتیپل اسکلروزیس (ام‌اس) نیز کمک می کند. 

  • تیروئید

 تیروئید بسیاری از عملکردهای بدن را تنظیم می کند که یکی از آنها متابولیسم یا سوخت و ساز بدن است. همچنین، تیروئید رشد و نمو را کنترل می کند، از این رو، مصرف سلنیوم برای زنان باردار یا مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند و کودکان ضروری است. زمانی که تیروئید عملکرد درست خود را ارائه نمی کند، هورمون های این غده ممکن است بیش از حد زیاد یا کم ترشح شده یا اصلا ترشح نشوند.

  • سیستم ایمنی

.این ماده معدنی استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد و این شرایط می تواند به مبارزه با برخی بیماری ها کمک کند. افرادی که سطوح بالاتر این ماده معدنی را در خون خود دارند اغلب یک واکنش ایمنی تقویت شده را تجربه می کنند. افزون بر این، سلنیوم التهاب را در بدن کاهش می دهد که می تواند ایمنی یک فرد را افزایش دهد. پژوهش ها نشان داده اند که سلنیوم به تقویت توانایی بدن برای مبارزه با بیماری در افرادی که از سیستم ایمنی ضعیف و در معرض خطر برخوردار هستند، کمک می کند.

 

مصرف بیش از اندازه سلنیوم چه عوارضی دارد؟

 مصرف بیش از حد سلنیوم ممکن است باعث بوی بد دهان، تب و حالت تهوع و همچنین مشکلات کبدی، کلیوی و قلبی و سایر علائم شود. در سطوح به میزان زیاد بالا ،سلنیوم می تواند باعث مرگ شود.(برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله خمیر دندان استاندار چه ویژگی هایی دارد؟ را مطالعه کنید.)

 

مواد غذایی حاوی سلنیوم

بادام زمینی برزیلی،تن ماهی،برنج،لوبیا،نان گندم،میگو،استیک گوشت،جگر،پنیر کاتیج،تخم مرغ،برنج قهوه ای

(0) دیدگاه ها

خطا

برای ثبت دیدگاه ابتدا میبایست وارد حساب کاربری خود شوید